Eliten i det regionale triatlon center Tri Team OTK-SDU


Tri Team OTK-SDU 2021 atleter:
Mathias Petersen, Miki Mørck Taagholt, Daniel Bækkegaard, Christoffer Damm, Frederikke Idon Andersen, Nicklas Nygaard, Kristian Munk Nielsen, Oliver Martinussen, Christian Blom Nass, Alexander Mundt, Line Thams og Lukas Bentsen (junior)

Elite B atleter:

Carl Bastian, Sophie Dideriksen, Christoffer Heick, Daniel Paulsen og Mattias Munch (Junior)

Tri Team OTK-SDU

Formålet med at have et regionalt triatlon center i Odense Triathlon Klub er at skabe et stærkt elitemiljø i samarbejde med Dansk Triatlon Forbund. Siden starten af Triteam SDU har kraftcenteret fostret adskillige landsholdsatleter, samt haft atleter udtaget til diverse internationale mesterskaber gennem de sidste mange sæsoner! Herunder OL, VM, EM samt Hawaii Ironman.

Tri Team OTK-SDU har et godt samarbejde med Udvikling Fyn og Odense Kommune, som bl.a. betyder at atleterne har rigtig gode forhold, ikke mindst i forhold til elitesvømmetider. Derudover giver samarbejdet med Odense kommune os muligheden for at kunne kompetenceudvikle vores eliteatleter.

Tri Team OTK-SDU har sit eget budget. Det økonomiske grundlag er skabt af Odense Kommune og OTK.
Vi tilbyder atleterne udgiftsdækning eller tilskud til følgende:

· Mulighed for at søge tilskud til nationale mesterskaber i elitefeltet til DM
· PRO-licens under Dansk Triathlon Forbund afhængig af budget

Udtagelseskriterier for Tri Team OTK-SDU

I Odense Triathlon Klub har det stærke elite træningsmiljø været en afgørende faktor for, at vi har skabt rigtig mange rigtig gode triatleter i løbet af de sidste 10 år. Det er klubbens klare mål, at eliten skal være med til at skabe et fordelagtigt træningsmiljø, ikke kun for eliten, men for hele klubben. Det er vores erfaring at det skaber en synergieffekt og det er måden hvorpå vi kan blive ved med at få nye folk ind i elitemiljøet.

For at blive en del af KC er det derfor et afgørende kriterium, at man vil være en del af fællestræningen i OTK. Krav fra trialthlon Danmark for at leve op til Elite A

•Langdistance Non-draft

For senioratleter. Dvs. atleter der er 20 år eller ældre.

MÆND: 1500m svømning (25M) 20.00 og 10km løb (DAF-opmålt) 35.00

KVINDER: 1500m svømning (25M) 22.00 og 10km løb (DAF-opmålt) 40.30 •

Kortdistance draft:

MÆND: 800m svømning (25M) 10.00 og 5km løb (DAF-opmålt) 16.45

KVINDER: 800m svømning (25M) 10.45 og 5km løb (DAF-opmålt) 18.40

Det er elitetræneren og den eliteansvarlige fra bestyrelsen der udtager atleterne. Atleterne bliver udtaget for en sæson af gangen. Vi udtager atleter der kan være med til at præge DM stævnerne i eliteklassen i det samlede resultat, men også atleter som vi mener er lige på vippen til at kunne være med i elitefeltet til DM stævnerne. Sidstnævnte defineres som Tri Team SDU elite B. Elite B udtages ligesom elite A atleter af elitetræneren og den elite ansvarlige fra bestyrelsen. Elite B tilbydes deltagelse i svømmetider 3 gange om ugen med elite A. Udtagelse til Elite B sker ud fra en subjektiv løbende vurdering af resultater og udviklingspotentiale.

Værdigrundlag for Tri Team OTK-SDU

1. Vi bidrager til at vores træningsmiljø udvikles. Det sker gennem deltagelse i træning med stor motivation og positiv tilgang. Gennem træningsmiljøet søger vi synergieffekt og øget motivation.

2. Vi arbejder altid efter at skabe de bedste rammer for vores træningsmiljø, således at det er attraktivt at deltage og vi tilstræberfuld udnyttelse af rammerne.

3. Vi har forståelse for at vi kan rammes af skader og har tålmodighed til genoptræning.

4. Vi accepterer på ingen måde brug af doping og usportslig optræden i vores træningsmiljø og konkurrencer. Derfor kræver vi også, at vores eliteatleter har en PRO-licens. 

© Copyright - OTK - Odense Triathlon Klub