Billede: Pixy.org

Børnesvømning i OTK – fra 5 år

Hos Odense Triathlon Klub (OTK) er det ikke blot de voksne der er i fokus, men også børnene. 
Derfor udbyder OTK børnesvømning om lørdagen i Højme Svømmehal. Hos børnesvømning i OTK går vi meget op i vandglæde, tryghed og at børn lærer gennem leg. Der står dedikerede og engagerede trænere klar på kanten, til at hjælpe jeres børn til at finde glæden ved vand og blive dygtige svømmere.

To gange årligt vil der være mulighed for at børnene kan svømme efter mærker, om efteråret vil det være distance svømning, og om foråret vil det være færdighedsmærker.

Holdene ligger i tidsrummet kl. 15:00-17:00. Børn helt ned til 5 år, kan starte hos OTK børnesvømning. Vi åbner op for tilmeldinger i midten af august, og forventer opstart i starten af september. Vi tager forbehold for ændringer og aflysninger i løbet af sæsonen, grundet stævner og events i svømmehallen, disse meldes ud per mail eller sms.

Hvis der er nogle spørgsmål, bedes man henvende sig til svømmetræneren på mail. 

Svømmetider

De enkelte hold svømmer på følgende tidspunkter:
Haletudser: 15:00 – 15:30
Klovnfisk: 15:30 – 16:00
Guldfisk: 16:00 – 16:45
Delfiner: 15:00 – 15:45
Spækhuggere: 16:00 – 17:00

Babysvømning

Der vil i forbindelse med børnesvømning om lørdagen være mulighed for babysvømning i varmtvandsbassinet i tidsrummet kl.15.00-17.00, varmvandsbassinet vil dog være forbeholdt babysvømning for børn under 2 år, samt deres forældre, i tidsrummene kl. 15.00-15.30 og kl. 16.30-17.00.

Børn mellem 2-5 år er også velkomne til brug af varmtvandsbassinet i tidsrummet kl. 15.00-17.00, dog skal der tages hensyn hvis babyer er til stede. Man skal være medlem for at gøre brug af tilbuddet.

Kort beskrivelse af holdene

Haletudser

Holdet er for nybegyndere eller børn der ikke har gået svømning tidligere. Holdet starter fra 5 år, og foregår i det store bassin, på lavt vand. På holdet arbejdes der med at give børnene tryghed og kendskab til vandet, at få hele kroppen/ansigtet under vand, at modtage en fælles besked, og bevæge sig fremad på forskellige måder, også med hjælpemidler. Overordnet set arbejdes der med grundfærdighederne i vand, gennem en legende tilgang.

Klovnfisk

Holdet er for begyndere og børn der er trygge ved vandet. Holdet foregår i det store bassin, på lavt vand, med mulighed for at svømme på lidt dybere vand. På holdet arbejdes der bl.a. med dykkeøvelser, kolbøtter, hop fra kanten, og masser af lege. Der arbejdes hen imod at børnene bliver mere selvstændige i vandet, ved at udfordre grundfærdighederne samt begyndende svømmeteknik.

Guldfisk 

Holdet er for den mere øvede begynder, og børn der selvstændigt kan bevæge sig rundt i vandet uden hjælpemidler. Holdet foregår i det store bassin, hovedsageligt på lavt vand, men med lejlighedsvise besøg på det dybe. På holdet arbejdes der videre med dykkeøvelser, kolbøtter, udspring, samt masser af lege. Der arbejdes hen imod at børnene kan færdes selvstændigt på dybt vand, ved at arbejde med at kombinere forskellige svømmefærdigheder- og teknikker.

Delfiner 

Holdet er for den let øvede svømmer, og børn der kan bevæge sig selvstændigt på dybt vand. Holdet foregår i det store bassin, på dybt vand. På holdet arbejdes der med hovedspring, dykkeøvelser, at udfordre børnenes bevægelse på dybt vand, samt nye og gamle lege. Der arbejdes hen imod at kunne kombinere de forskellige elementer i specifikke ryg- og crawl teknikker.

Spækhuggere 

Holdet er for den øvede svømmer, og børn der er sikre på dybt vand, samt kan svømme kontinuerligt uden hjælpemidler. Holdet foregår i det store bassin, hovedsageligt på dybt vand, og lejlighedsvist på langs i 25 m bassinet. På holdet arbejdes med startspring, saltovendinger, teknik-undervisning i alle svømmediscipliner, og der vil til stadighed være en legende tilgang til disse elementer. Der arbejdes hen imod at mestre alle fire stilarter (crawl, rygcrawl, bryst, butterfly), gennem en videreudvikling af børnenes vandføling, samt kombinering af enkelte færdigheder.

Tilmelding

Tilmelding til OTK børnsvømning foregå gennem klubbens klubmodul hjemmeside:

https://odense-triathlon-klub.dk/default.aspx

Hvis du er nyt medlem:

Trin 1:           Følg ovenstående link til OTK klubmodul

Trin 2:           Tryk på ”Opret profil” på forsiden

Trin 3:           Opret profil (det er VIGTIGT at du opretter profilen i dit barns navn)

Trin 4:           Vælg fanen ”Medlemskab” og derefter vælg underfanen ”Events”

Trin 5:           Tjek herefter om der er plads på dit ønskede hold, dette kan ses i teksten i eventbeskrivelsen (hvis der er plads på holdet følges fra trin 7 – hvis ikke der er plads på holdet følges trin 6)

Trin 6:           Tilmeld venteliste – Vælg ”tilmeld” på eventet ”Venteliste børnesvømning”

Trin 7:           Vælg fanen ”Medlemskab” og underfanen ”Kontingent”

Trin 8:           Vælg kontingent ”Børn og ungdom (0-17 år)” og udfyld alle nødvendige oplysninger

Trin 9:           Tilmeld hold – Vælg fanen ”Medlemskab” og vælg underfanen ”Events”

Trin 10:         Tilmeld det ønskede hold ved at trykke ”tilmeld” på dette event, og udfyld de nødvendige oplysninger – Du er nu tilmeldt holdet!

Hvis der er nogle spørgsmål, bedes man henvende sig til svømmetræneren på mail. 

© Copyright - OTK - Odense Triathlon Klub