Billede: Pixy.org

Børnesvømning i OTK – fra 5 år

Hos Odense Triathlon Klub (OTK) er det ikke blot de voksne der er i fokus, men også børnene. 
Derfor udbyder OTK børnesvømning om lørdagen i Højme Svømmehal. Hos OTK går vi meget op i vandglæde, tryghed ved vand samt korrekt teknik. Der står dedikerede og engagerede trænere klar, som har gennemtænkt hvert program der præsenteres.  

Holdene ligger i tidsrummet kl 15:00-17:00. Børn helt ned til 5 år, kan starte hos OTK børnesvømning. Vi åbner op for tilmeldinger søndag d. 16 august kl. 12:00. Vi forventer opstart i starten af september. Vi tager forbehold for ændringer/aflysninger som følge af Covid-19, ligesom vi følger Sundhedsstyrelsens og Højme Svømmehals retningslinjer for begrænsning af smittespredning.

Svømmetider

De enkelte hold svømmer på følgende tidspunkter:
Haletudser: 15:00 – 15:50
Klovnfisk: 15:30 – 16:00
Guldfisk: 16:00 – 16:45
Delfiner: 15:00 – 15:45
Spækhuggere: 16:00 – 17:00

Babysvømning

Der vil i forbindelse med børnesvømning om lørdagen være mulighed for babysvømning i varmtvands bassinet i nedenstående tidsrum. Kl. 15.00-15.30 og kl. 16.30-17.00 Man skal være medlem for at gøre brug af tilbuddet, og det er forbeholdt børn under 2 år, samt deres forældre.

Kort beskrivelse af holdene: 

Haletudser

  • Den primære tilgang til vand foregår på dette hold. Holdet er for nybegyndere i alderen 5-7 år, og foregår i det store bassin, på lavt vand. Her arbejdes der hen mod ’kant til kant’ mærket eller 25 m mærket med hjælpemidler. Tilgangen til svømning foregår meget gennem leg og her lærer deltagerne at modtage en fælles besked, at opleve tryghed ved at dykke og få hele kroppen/ansigtet under vand, samt bevæge sig fremad 1-2 baner med hjælpemidler i form af aquaorm eller svømmefødder. Kort sagt, der arbejdes med grundfærdigheder i vand.

Klovnfisk

  • Som klovnfisk er man klar til at svømme på lidt dybere vand, hvor alle dog stadig kan bunde. Børnene er i alderen 6-7 år. Der arbejdes hen imod svømmemærke 1. På dette hold er det essentielt at kunne klare sig selv på halvdybt vand det meste af tiden. Derudover bliver der trænet dykkeøvelser, kolbøtter, svømme-teknikker, masser af lege og sjove historier! Så vi udfordrer grundfærdighederne mere og begynder at svømme lidt mere.

Guldfisk 

  • Som guldfisk er man klar til at svømme på dybere vand, og er i alderen 7-8 år. Der arbejdes hen imod svømmemærke 1. På dette hold er det essentielt at kunne klare sig selv på halvdybt vand det meste af tiden og begynde at svømme ud på dybt vand. Der bliver der trænet dykkeøvelser, kolbøtter, hovedspring, crawl og rygcrawl-teknikker, masser af lege og sjove historier! Vi bruger grundfærdighederne til at svømme ”rigtigt”.  

 Delfiner 

  • Som delfin svømmes der nu på dybt vand, og som deltager har man bestået svømmemærke 1 og er i alderen 8-10 år. Der arbejdes hen imod svømmemærke 2. Der bliver trænet i startspring, rygcrawl, crawl med vejrtrækning og forøvelser til butterfly, dykkerlege. Vi arbejder også med simpel livredning, hopper fra vipper -og selvfølgelig laver vi stadigvæk med masser af nye og gamle lege.

 Spækhuggere 

  • Som spækhugger svømmes der på dybt vand. Alderen vil være 10 år og opefter. Der arbejdes efter at kunne tage distancemærker uden hjælpemidler. Der vil være teknik-undervisning i alle svømmediscipliner, vi træner fortsat startspring og saltovendinger. Derudover vil elementer fra livredning, dykning og ”vandpolo” også indgå. Formålet er at kunne mestre alle fire stilarter og at blive bedre teknisk, få en finere vandføling og dermed blive hurtigere i vandet.

Hvis der er nogle spørgsmål, bedes man henvende sig til svømmetræneren på mail. 

© Copyright - OTK - Odense Triathlon Klub