Svømning i OTK

Der er fast svømmetræning i OTK flere gange om ugen. Det gælder dog ikke i skoleferierne og i forbindelse med arrangementer, hvor svømmehallerne har lukket. 

Vi arrangerer ofte alternativ svømmetræning de dage, hvor svømmehallerne har lukket, og det ikke er muligt at gennemføre svømmetræningen som normalt. Tid og sted for alternativ svømmetræning bliver annonceret på hjemmesiden og på Facebook-siden for klubbens medlemmer. 

Mødetid og banetov

Vi vil gerne have, at alle får mest muligt ud af den tid, vi har til rådighed i svømmehallen. Derfor beder vi dig om at være klar på kanten mindst fem minutter før træningen starter

Hjælp så vidt muligt med at sætte banetov i. Det er træls, hvis det er de samme, der skal gøre det hver gang. 

Niveaudeling og programmer

Der er ofte mange på banerne. Derfor beder vi alle om at følge det program, der er lagt for træningen. Ellers opstår der kaos på banerne. 

Banerne er inddelt i hastigheder fra hurtigst til langsomt. Du må gerne skifte bane under vejs i træningen, men så skal du følge programmet, derfra hvor banen er nået til. 

Der er også niveaudeling på banen. Den hurtigste svømmer først, derefter den næst hurtigste og så videre. Hvis du er ny eller i tvivl om dit niveau, så hold dig i bagenden af gruppen. 

Det er fint, hvis der er en erfaren ”kaptajn” på banen, som svømmer forrest. I kan eventuelt aftale på banen at roteret undervejs i træning, så det ikke er den samme, der svømmer forrest under hele træningen, da det generelt er en smule hårdere. 

Nogle af svømmehallerne kræver adgangskort. Du kan få et adgangskort ved at henvende dig til træneren. 

Vejledende svømmetider 

Mandag kl. 20 – 22, Klosterbakken Svømmehal, 25m bassin. Fokus på begyndere kl. 21 – 22. 

Vi har hele bassinet (6 baner). Fra kl. 21 – 22 er der fokus på nybegyndere. Derfor beder vi alle, der er helt nye svømmere om først at komme kl. 21. 

Om mandagen bliver der svømmet opvarmning og lidt teknik i de første 20-25min. Herefter typisk en hovedserie indeholdende en del 100m-200m med fokus på 100m pace i noget der ligner 1500m-tempo.

Tirsdag kl. 20 – 21, Klosterbakken Svømmehal, 25m bassin. Fokus på teknik. 

Vi har hele bassinet (6 baner). Tirsdag er en god mulighed for at få klaret 2 træningspas næsten lige efter hinanden. Der er løb fra kl. 18 – 19 fra klubhuset og svømning fra kl. 20 til 21. 

Der er stort fokus på teknik om tirsdagen. Efter en kort opvarmning er der typisk en teknikserie på 20 – 25 min med teknisk indhold. Efterfølgende kan der være fokus på for eksempel navigationsteknik, udnytte at ”ligge på ben” eller andre åbent vandteknikker.

Tirsdag kl. 6.00. – 7:30, Vollsmose Svømmehal, 25m bassin. Fokus på sprint / begyndere.

Vi har hele bassinet (6 baner). Der er mulighed for, at nybegyndere kommer til denne træning.
Der bliver typisk svømmet en sprintserie (25m’ere og 50m’ere med højt tempo). En gang imellem er der en 400m-test eller 800m-test, så du kan se at du (forhåbentlig!) rykker dig.

Hvis der er problemer med at komme ind, så ring til Sidsel på 25 71 74 40 

Torsdag kl. 20 – 22, Universitetssvømmehallen, 50m bassin. Fokus på udholdenhed.

Vi har 3 baner. Om torsdagen er der fokus på udholdenhed. Træningen består typisk af en hovedserie med distancer på 200m – 800m. Også svømning med udstyr som håndpadler og pull-bouys. 

Da der er rigtig godt besøgt til svømmetræningen generelt opfordrer vi nybegyndere til ikke at komme om torsdagen, men benytte mandag, onsdag og lørdag til at få kørt teknikken ind.

Lørdag kl. 10 – 12, Universitetssvømmehallen

Programmet er typisk en blanding af distance og pacetræning.

Underdørs svømmetræning sommerhalvåret

Om sommeren svømmer vi i Odense Friluftbad, som ikke er opvarmet. Derfor er det en god idé at benytte en svømmedragt under træning i friluftsbadet. Træningstiderne i friluftsbadet bliver annonceret på hjemmesiden og i træningskalenderen her

Vi arrangerer også lejlighedsvis udendørs svømning i for eksempel Davinde Sø. Information om dette tilgår, når det er aktuelt. Du finder gamle svømmeprogrammer lavet af Mikkel Agger her.

© Copyright - OTK - Odense Triathlon Klub